Σελίδες

8 Οκτ 2012

Chicken pasta al pesto





Μια διαφορετική μακαρονάδα, με ελάχιστα υλικά και πλούσια γεύση.

Υλικά 

1 μπουτάκι κοτόπουλο
1/2 πακέτο μακαρόνια Ν 6
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
σάλτσα πέστο

Βράζουμε το κοτόπουλο σε σιγανή φωτιά, σε 2 ποτήρια νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι και πιπέρι.
Όταν βράσει το κοτόπουλο το αφαιρούμε και συμπληρώνουμε το νερό (να είναι δηλαδή περίπου 2 ποτήρια) και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια (αν το κοτόπουλο δεν έχει λίπος προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο).
Βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά και να φουσκώσουν. Ανά 4-5 λεπτά, ανακατεύουμε για να μη συσσωματωθούν.
Μόλις πιουν το νερό προσθέτουμε 4-5 κουταλιές πέστο (και το ψιλοκομμένο σκόρδο) και ανακατεύουμε καλά.

Όταν σερβίρουμε, προσθέτουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.