Σελίδες

8 Οκτ 2012

pesto

Ένας απλός τρόπος για παρασκευή σάλτσας πέστο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
- Μπόλικος πλατύφυλλος βασιλικός
- Ελαιόλαδο (καλύτερα σπιτικό ή ψυχρής έκθλιψης ή αγουρέλαιο)
- αλάτι

μαδάμε τα φύλλα του βασιλικού και τα βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο στο μούλτι.  Άμα κολλάει στα τοιχώματα και δεν λιώνει, προσθέτουμε και άλλο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το αλάτι. Το αφήνουμε να δουλευτεί καλά, μέχρι να γίνει αλοιφή.
Το χρησιμοποιούμε αμέσως προσθέτοντάς το σε ζεστά στραγγισμένα ζυμαρικά, ή το βάζουμε στο ψυγείο, σε ένα γυάλινο βαζάκι, αφού από πάνω προσθέσουμε λίγο ακόμα λάδι για να καλύωψει την επιφάνεια της σάλτσας. Διατηρείται πάνω από μήνα.