Σελίδες

8 Οκτ 2012

Farmer's burger ... ή ρολό με λαχανικά


Μια απλή παραλλαγή του κλασικού ρολού με κιμά, στο οποίο προσθέσαμε λαχανικά, τόσο στο ίδιο το ρολό όσο και στη ``γαρνιτούρα``. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι τα εξής:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτριο κρεμύδι
2 πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 αυγό
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
3 κουταλιές της σούπας πελτέ
1/2 ματσάκι μαιντανό 
1 κ.σ. ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και μετά το αυγό. Τρὶβουμε το ένα κολοκυθάκι, το καρότο και τη γραβιέρα, ψιλοκόβουμε το μαιντανό και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον κιμά. Αφήνουμε μισή ώρα (στο ψυγείο) για να πάρει όλα τα αρώματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το ρολό σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι (πυρέξ). Κόβουμε τις πατάτες και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε τριγύρω. Διαλύουμε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι και αλάτι και ανακατεύουμε... με αυτό περιχύνουμε το ρολό και τα λαχανικά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε χαμηλή θέση για να βράσουν τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά, για περίπου μία ώρα.

Καλή όρεξη!