Σελίδες

8 Απρ 2012

Μπισκότα κανέλας






Μια ιδέα για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη ζύμη για τη βάση της νηστίσιμης τούρτας, που μας περίσσεψε:

Σχηματίζουμε μικρά φραντζολάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη (σε σακουλάκια) για τουλάχιστον 2 ώρες (ή μέχρι να θυμηθούμε ότι υπάρχουν και αυτά).

Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα και τρίβουμε με τον τρίφτη του χεριού τη ζύμη (από τις μεγάλες τρύπες). Φροντίζουμε να απλώσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, καθώς την τρίβουμε, γιατί άμα βάλουμε χέρι δεν θα γίνουν τα μπισκοτάκια τόσο αφράτα.
Πασπαλίζουμε από πάνω κανέλα και ζάχαρη.
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη σε καρρεδάκια, ή ρόμβους (δεν σέρνουμε το μαχαίρι, απλά το πατάμε).
Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Όταν κρυώσουν, με το μαχαίρι τα κόβουμε εκεί που είχαμε χαράξει.