Για την βάση θα χρειαστούμε:
1 βιτάμ (πακέτο)
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αφήνουμε το βιτάμ έξω από το ψυγείο να μαλακώσει. Το ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το "σφηνάκι" και στη συνέχεια το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι (με τσέρκι) και βάζουμε τη ζύμη (αν είναι πολύ, αφήνουμε λίγη).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά (30-40 λεπτά περίπου, αν θυμάμαι καλά...)
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα σόγιας με γεύση βανίλια
2 φακελάκια άνθος αρβοσίτου (βανίλια)
5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη, και στο μεταξύ σε ενα μπολάκι λιώνουμε το άνθος αραβοσίτου με λίγη ποσότητα από το γάλα (κρύο). Λίγο πριν πάρει βράση, ρίχνουμε το διάλυμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει κάπως και το ρίχνουμε πάνω από τη βάση της τούρτας (να έχει κρυώσει καλά). Βάζουμε στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για να κρυώσει γρήγορα.
Για την επικάλυψη:
2 μπάρες (=250 γρ) κουβερτούρα με 70% κακάο
λίγο ελαιόλαδο
2 κ.σ. βιτάμ
Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί και περιχύνουμε. Προηγουμένως, έχουμε ξύσει μια μπάρα μερικές φορές με το μαχαίρι, και κρατάμε τα "ξέφτια" για να τα ρίξουμε από πάνω όταν κρυώσει η κουβερτούρα (και όχι όπως έκανα εγώ, που τα έριξα αμέσωσ και λιώσανε, χαχαχχα).