Δεν ξέρω εάν υπάρχει πουθενά παρόμοια συνταγή... μου ήρθε τρελίτσα και σας την κοινοποιώ!
Δηλαδή, από τη στιγμή που ο κιμάς σόγιας την περίοδο της νηστείας αντικαθιστά το κρέας και μας προσφέρει το απαραίτητο ασβέστιο και κυρίως πρωτΐνη... γιατί να μη μπορεί να μαγειρευτεί σχεδόν όπως ο κανονικός κιμάς;
Έφτιαξα λοιπόν μια ζύμη με αλεύρι - λίγο καλαμποκάλευρο - μαγιά -αλάτι ελαιόλαδο και χλιαρό νερό και την άφησα να ξεκουραστεί.
1 ώρα νωριτερα είχα βάλει 1 κούπα σόγια - 2 κρεμύδια - αλάτι - πιπέρι - ένα κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη - ελαιόλαδο - μισό ποτήρι νερό - κανέλλα σε ένα μπώλ και τα άφησα να φουσκώσει η σόγια και να μεταδοθούν τα αρώματα.
Άπλωσα τη ζύμη σε λεπτή στρώση στο ταψί (λαδωμένο) , έστρωσα τον "κιμά"από πάνω, έβαλα και μερικές ελίτσες και φούρνισα στους 180 σε μεσαίο ύψος για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Πρόταση σερβιρίσματος: με μουστάρδα και γλυκοκαυτερή σάλτσα.