Σελίδες

15 Μαρ 2012

FOLIE DE CITRON

... ή Λεμονοτρέλα ή Λεμονόπιτα 
(όπως και να την πείτε, τρώγεται με τον ίδιο ενθουσιασμό!)


Μου έδωσε προχτές η φίλη Πέγκυ μια υπέροχη μαρμελάδα λεμόνι, την οποία έφτιαξε με δικά της, σπιτικά λεμόνια. Και αποφάσισα να την γευτώ όχι πάνω στο ψωμί, αλλά σε μια κρέμα σπιτική. Ε, το ένα έφερε το άλλο, και βλέπετε το παραλλήρημα του αποτελέσματος. Για την Λεμονοτρέλλα μου χρησιμοποίησα ελάχιστα και κοινά υλικά - ενώ δεν έβαλα καθόλου αρωματικά, μιας που ήθελα να κυριαρχήσει η γεύση και το άρωμα του λεμονιού.

Για τη βάση του γλυκού χρησιμοποίησα ένα πακέτο Cream Crackers, τριμμένα στο μούλτι, το οποίο ανακάτεψα καλά με 100 γρ. λιωμένο βιτάμ.
Την κρέμα την έφτιαξα με 4 κούπες γάλα, 1,5 κούπα ζάχαρη, 70 περίπου γρ. φυτίνη και 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό.
Ψήσιμο στο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κρέμα.

Και αφού κρύωσε κάμποσο, έστρωσα από πάνω τη μαρμελάδα.

Διατηρείται μια χαρά στο ψυγείο (για να μη στεγνώσει).