Σελίδες

22 Μαρ 2012

Χαλβάς με πορτοκάλι


Υλικά:
1 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό.

Βάζεις το λάδι και το σιμιγδάλι στη φωτιά, μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
Ρίχνεις μεσα το νερό (κρύο) στο οποίο έχεις ανακατέψει τη ζάχαρη, προσθέτεις στην κατσαρόλα και λίγη κανέλλα και ανακατεύεις μέχρι να πήξει.
Το αδειάζεις σε ταψάκι και όταν κρυώσει σερβίρεις.

Για την έκδοση με πορτοκάλι, αντικατέστησα τα μισά υγρά με χυμό πορτοκαλιού και πρόσθεσα και το ξύσμα από ένα. Όταν το έβαλα στο ταψάκι, έριξα από πάνω το ξύσμα από άλλο ένα, μαζί με ζάχαρη, και το έβαλα για λίγο στο γκριλλ.
Άμα τον ξανακάνω όμως θα προτιμήσω να λιώσω τη ζάχαρη με το ξύσμα, και να τη ρίξω ζεστή από πάνω, ή να βάλω, εναλλακτικά, γλάσσο πορτοκαλιού.