Σελίδες

1 Μαρ 2012

Κρουασάν Γεμιστά

Για την ζύμη :
 530γρ γάλα 
 5 κγ μαγιά(1 φακελάκι + λίγο ακόμα) 
 100 γρ βιτάμ 300 γρ αραβοσιτέλαιο
 2 κ.γ αλάτι
 5 κ.σ ζαχαρη 
 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 1 πακέτο 1KG + 2 φ.τ)

Γέμιση με κρέμα: 
 2,5 φτ γάλα
 2 κ.σ αλεύρι
 2,5 κ.σ κορν-φλαουρ
 3 κ.σ ζάχαρη
 1 κ.σ βιτάμ
 2 βανίλιες
 ξύσμα λεμονιού

 Γέμιση μήλο:
 1 μήλο
 1/2 λεμόνι
 1 πορτοκάλι
 2 κ.σ ζάχαρη
 1 βανίλια
 κανέλλα

  Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα,ρίχνουμε την μαγιά και ανακατεύουμε.Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λάδι-αλάτι-ζάχαρη -αλεύρι. Ανακατεύουμε με το χέρι.Ζυμώνουμε ως να γίνει μαλακή ζύμη αλλα να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να φουσκώσει(εγω άφησα μέσα στο φούρνο 1.5 ώρα στους 50 βαθμούς.) και 2-3 φορές όσο περιμένουμε ζυμώνουμε πάλι όπως είναι μέσα στην λεκάνη μας. Γέμιση Κρέμα :Ζεσταίνω το γάλα,προσθέτω το κορν-φλαουρ και την ζάχαρη και ανακατεύω γρήγορα με το σύρμα να μην κολλίσει...θέλει 2 λεπτάκια το πολύ.Αποσύρω απ την φωτιά κ βάζω το βούτυρο τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!!! Γέμιση μήλο:κόβω το μήλο σε κομματάκια και τα βάζω με τον χυμό απο το λεμόνι και το πορτοκάλι στο κατσαρολακι μου και τα αφήνω να βράσουν.Προσθέτω την κανέλλα και πριν αποσύρω βάζω την βανίλια.Θα το δείτε πότε ειναι έτοιμο,θα έχει δέσει ολο μαζί και δεν θα έχει πολύ ζουμακι. Αφου έχω και την ζύμη έτοιμη την εχω χωρισει σε 3 -4 μπάλες,παίρνω την πρώτη και ανοίγω με μικρό πλάστη .Στο κέντρο βαζω ενα ποτήρι αναποδα και 3εκιναω με το μαχαίρι να κόβω προς τα κάτω ώστε να δημιουργηθούν τρίγωνα. Βάζω την γέμιση, τυλίγω και ψήνω στους 200 πάνω-κάτω για 40 περίπου λεπτα Συνεχίζω  με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνω αλλα με λιγότερο χρόνο αφού ο φούρνος μας καίει!Όλα τα κρουασάν πριν το ψήσιμο τα αλείφω με ένα αυγό που έχω χτυπήσει.