Σελίδες

7 Μαρ 2012

Παραδοσιακή Ιταλική συνταγή Λεμοντσέλου





Θα χρειαστούμε:

4 λεμόνια αρωματικά
400γρ καθαρό οινόπνευμα 95%
800 γρ ζάχαρη
800 γρ νερό

Καθαρίζουμε και παίρνουμε την φλούδα των λεμονιών και προσέχουμε να είναι λεπτό το καθάρισμα έτσι ώστε να μη πάρουμε μαζί το άσπρο του λεμονιού. (Θα πικρίζει)
Σε ένα βάζο τοποθετούμε τις φλούδες και το οινόπνευμα και τα κλείνουμε (πρέπει να έχουμε καλό βαζάκι που να κλείνει ερμητικά, να σφραγίζει καλά) και το αφήνουμε για 10 ημέρες.
Μετά από δέκα ημέρες, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό περίπου για 10 λεπτά και ρίχνουμε σε αυτό το περιεχόμενο του βάζου.

Φυλάσσεται στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη. Μπορείτε να το φτιάξετε και με μανταρίνι.

Σερβίρεται σε σφηνάκι (μικρές ποσότητες λόγω αλκοόλ) και έχει απίστευτο άρωμα και είναι και χωνευτικό!