Σελίδες

2 Μαρ 2012

Μουστοκούλουρα

Υλικά: 
 1 ποτήρι νερού πετιμέζι
 1 ποτήρι νερού λάδι
 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
 2 κ.σ κανέλλα
 1 κ.σ γαρύφαλλο
 1 κ.γ αμμωνία
 1 κ .σ σόδα μαγειρικής
 1/2 ποτήρι νερού αλυσίβα
 1 ποτήρι νερού πορτοκάλι
Η δόση αυτή παίρνει περίπου 1 πακέτο αλεύρι συν λίγο ακόμα !! 

  Εκτέλεση : Τα ανακατεύω όλα μαζί και θέλω η ζύμη μου να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Ψήνω για 20 περίπου λεπτά στους 200 πάνω -κάτω. Ισχύει ότι και στα υπόλοιπα κουλουράκια και μπισκότα ( δηλαδή το 2 ταψάκι θα θέλει πχ 15λεπτά μιας και ο φούρνος μας θα καίει) EXTRA TIP : Το πορτοκάλι να είναι πορτοκαλάδα με ανθρακικό ! 
 Αλυσίβα : 2 κουταλιές σούπας στάχτη (απο τζάκι,ψησταριά κλπ) Βάζω και νερό τα ανακατεύω και τα βράζω, το αφήνω έως να "κάτσει" η στάχτη και σουρώνω 2-3 φορές να καθαρίσει. Όταν κρυώσουν τα μουστοκούλουρα, τα καλύπτω με μεμβράνη για να παραμείνουν μαλακά !!