Υλικά:
1 ποτήρι νερού πετιμέζι
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 κ.σ κανέλλα
1 κ.σ γαρύφαλλο
1 κ.γ αμμωνία
1 κ .σ σόδα μαγειρικής
1/2 ποτήρι νερού αλυσίβα
1 ποτήρι νερού πορτοκάλι
Η δόση αυτή παίρνει περίπου 1 πακέτο αλεύρι συν λίγο ακόμα !!
1 ποτήρι νερού πετιμέζι
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 κ.σ κανέλλα
1 κ.σ γαρύφαλλο
1 κ.γ αμμωνία
1 κ .σ σόδα μαγειρικής
1/2 ποτήρι νερού αλυσίβα
1 ποτήρι νερού πορτοκάλι
Η δόση αυτή παίρνει περίπου 1 πακέτο αλεύρι συν λίγο ακόμα !!
Εκτέλεση :
Τα ανακατεύω όλα μαζί και θέλω η ζύμη μου να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Ψήνω για 20 περίπου λεπτά στους 200 πάνω -κάτω. Ισχύει ότι και στα υπόλοιπα κουλουράκια και μπισκότα ( δηλαδή το 2 ταψάκι θα θέλει πχ 15λεπτά μιας και ο φούρνος μας θα καίει)
EXTRA TIP : Το πορτοκάλι να είναι πορτοκαλάδα με ανθρακικό !
Αλυσίβα : 2 κουταλιές σούπας στάχτη (απο τζάκι,ψησταριά κλπ) Βάζω και νερό τα ανακατεύω και τα βράζω, το αφήνω έως να "κάτσει" η στάχτη και σουρώνω 2-3 φορές να καθαρίσει. Όταν κρυώσουν τα μουστοκούλουρα, τα καλύπτω με μεμβράνη για να παραμείνουν μαλακά !!