Σελίδες

9 Μαρ 2012

Μανιτάρια multicolore


Στη σημερινή μου επίσκεψη στο μανάβη της γειτονιάς, είδα ότι είχε κάτι υπέροχα μεγάλα μανιτάρια.  "Portobello τα λένε", μου είπε, και μου εξήγησε ότι είναι πολύ νόστιμα και γι αυτό λίγο ακριβά... 7 ευρώ το κιλό. Αγόρασα 3 κομάτια -κάνανε κάπου στα 2 ευρώ- και αναρωτιόμουν πώς να τα μαγειρεψω. Αποφάσισα να τα κάνω γεμιστά και μάλιστα νηστήσιμα, λόγω Σαρακοστής. 

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
3 μανιτάρια πορτομπέλλο
2 κρεμμύδια
3 κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές
1 πιπεριά φλωρίνης
1 κουτάκι ντομάτα ψιλοκομμένη
λίγο σκόρδο
λίγη κάπαρη
3 ελιές
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πρώτα έκοψα τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια, τα τηγάνισα ελαφρά και τα έριξα μέσα σε ένα πυρέξ. 
Έκοψα με προσοχή τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλόκοψα τακτοποίησα και τα μανιτάρια στο ταψάκι. Έκοψα το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα έβαλα στο τηγάνι, μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Πρόσθεσα αλάτι - πιπέρι και μόλις μαράθηκαν έβαλα την ντομάτα και το άφησα στη φωτιά μέχρι να σωθούν καλά τα υγρά.
'Εβαλα το ψιλοκομμένο σκόρδο και την κάπαρη επάνω στα μανιτάρια και από πάνω τη "γέμιση". Έβαλα και από μια ελιά στην κορυφή και το έψησα στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
(Δεν πρόσθεσα καθόλου νερό, γιατί βγάζουν τα μανιτάρια)

Ομολογώ ότι όχι μόνο η εμφάνιση αλλά και η γεύση τους ήταν πέρα από ότι θα περίμενα!



Τώρα, αν θέλετε μπορείτε να πειραματιστείτε κι εσείς, προσθέτοντας στη "γέμιση" τυριά ή κιμά ή οτιδήποτε άλλο ορίζει η όρεξή σας ή η φαντασία σας.

(c) icarus