Σελίδες

23 Μαρ 2012

Falafel ... ή ρεβυθοκεφτέδες!




Αποφάσισα να τολμήσω κάτι διαφορετικό σήμερα.... και για να είμαι σίγουρος, πήρα τηλ. την αδερφή μου που έχει τη συνταγή κατευθείαν από την Παλαιστίνη.
Σας την λέω όπως μου την είπε. το αποτέλεσμα το βλέπετε.

Ρεβύθια μουσκεμένα όλη τη νύχτα
Μαϊδανό μπόλικο
κρεμμύδι
σκόρδο (λίγο, προαιρετικα)
αλάτι
πιπέρι (και πιπεριά καυτερή άμα τη σηκώνετε, το απογειώνει)
ειδικά καρυκεύματα για φαλάφελ (επειδή δεν βρήκα, έβαλα κάρυ που το αγόρασα από ένα ινδικό)

Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα περνάμε στο μούλτι. δεν πρέπει να γίνουν τελείως αλοιφή. προσθέτουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι

Σερβίρεται με χούμους (ρεβύθια - σκόρδο - λεμόνι - αλάτι - ταχίνι)

Καλή όρεξη!