Σελίδες

28 Απρ 2012

Μπισκότα με βούτυρο και μέλι



Υλικά
1 βιτάμ σοφτ 250 γρ
1 βούτυρο 125 γρ
1 φλ.τσ. μέλι
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 βανίλιες
1 κιλό (περίπου) φαρινάπ


Αφήνουμε το βιτάμ και το βούτυρο να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη -μέσα στην οποία έχουμε προσθέσει τις βανίλιες- και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε ξανά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, και αλεύρι όσο πάρει.

Απλώνουμε ένα μέρος της ζύμης στον πάγκο -δεν κολλάει-, το φέρνουμε με τον πλάστη στο επιθυμητό πάχος και κόβουμε τα μπισκοτάκια με ό,τι μέσο διαθέτουμε (εγώ σαν εργένης χρησιμοποίησα μαχαίρι και κρασοπότηρο).
Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένη λαμαρίνα -ή λαδόκολλα-και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, ή ζάχαρη και κανέλα, ή σουσάμι, ή......

Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 150 βαθμούς

(c) icarus