ΥΛΙΚΑ
1 φαρινάπ (500 γρ)
1 ποτήρι βούτυρο ή βιτάμ (250 γρ)
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού (Για το κέικ λεμόνι, εννοείται ότι βάζουμε ξύσμα λεμονιού, αλλά και το χυμό ενός λεμονιού)
άχνη για το πασπάλισμα (για τη Βασιλόπιτα)
---------------------------
Aφήνεις το βιτάμ να μαλακώσει, το ανακατεύεις με τη ζάχαρη (με σύρμα ή καλύτερα με το χέρι) ρίχνεις αυγά, γιαούρι, μυρωδικά και τελευταίο το αλεύρι.
Tαψάκι βουτυρωμένο και ψήσιμο (σε θερμοκρασία που ψήνεις τα κέικ, ανάλογα το φούρνο σου, εγώ το έψησα στους 175 βαθμούς στην αρχή και μετά το χαμήλωσα στους 150)
Mόλις το βγάλεις ρίξε ελάχιστη άχνη να κολλήσει από πάνω.
~~~~~~~~~~~~~~
Υ.Γ. 1. Eγώ στην εκτέλεση της φωτογραφίας είχα 3 αυγά -μικρό το κακό- και αποφάσισα εκτός από το ξύσμα (το οποίο έτριψα στον τρίφτη εκεί που τρίβουμε το τυρί) να βάλω και το χυμό του... εξ'ού, κέικ λεμόνι.
Υ.Γ. 2. Επίσης, η ζύμη γίνεται λίγο πιο σφιχτή από ότι συνήθως τα κέικ. μή σας φοβίσει.
Υ.Γ. 3. H συνταγή είναι από το τεφτέρι της μητέρας μου.... πού τη βρήκε, δεν ξέρω... πάντως τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ :)) Οποιαδήποτε ομοιότητα βρείτε κάπου αλλού είναι τυχαία και συμπτωματική! :))
(c) icarus
_________________________
Ενημέρωση 25/2/2012
Εδώ βλέπετε μια εκτέλεση της φίλης Jas.
Ευχαριστώ!