Σελίδες

25 Φεβ 2012

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Από Βασούλα Γ.

Υλικα:
1 φλυτζανι τσαγιου λαδι (εβαλα ελαιολαδο, θα δοκιμασω ομως κ καποιο σπορελαιο)
2 φ.τ. σιμιγδαλι χοντρο
2 και μισο φ.τ. ζαχαρη
4 φ.τ. νερο
1 φλουδα απο πορτοκαλι κ 1 φλουδα απο λεμονι
1 ξυλακι κανελας
1 κουταλια της σουπας κανελα (σκονη)
1/2 φ.τ. αμυγδαλο ξεφλουδισμενο κ χοντροκομμενο
λιγο κουκουναρι
1 ή μισο φ.τ. σταφιδες κορινθιακες, μαυρες.

Σιροπι:
Βαζουμε το νερο σε μια κατσαρολα με τη ζαχαρη μετο ξυλακι κανελας, κ τις φλουδες λεμονιου, πορτοκαλιου. κ βραζουμε μεχρι να διαλυσει η ζαχαρη.

Χαλβας:
Βαζουμε το λαδι να ζεσταθει σε μια μεγαλη κατσαρολα κ ριχνουμε το κουκουναρι με το αμυγδαλο να ψιλοκαρβουδιστουν, κ αφου παρουν λιγο χρωμα βαζουμε το σιμιγδαλι κ ανακατευουμε συχνα για 6 λεπτα μεχρι να παρει ωραιο χρωμα. Δεν πρεπει να καιει πολυ το ματι.
Αφου παρει το χρωμα βαζουμε τις σταφιδες και την κανελα (σκονη)
Μετα τα 6 λεπτα βγαζουμε την κατσαρολα απο το ματι κ με τη βοηθεια μιας βαθιας κουταλας ριχνουμε σιγα σιγα το σιροπι ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι καιει πολυ κ πεταγεται.
Ανακατευουμε σε ολη τη διαρκεια της εκτελεσης, κ αφου το ριξουμε ολο το σιροπι ξαναβαζουμε την κατσαρολα στο ματι της κουζινας, κ ανακατευουμε μεχρι να γινει συμπαγες, κ να ξεκολλαει απο την κατσαρολα.
Το βαζουμε σε φορμα του κεϊκ κ σερβιρουμε αφου εχει κρυωσει, προαιρετικα πασπαλιζουμε με κανελα.


Καλη Επιτυχια!