Σελίδες

29 Φεβ 2012

Μήλα στην κατσαρόλα

Από Ανναστέλλα Λ.

ΥΛΙΚΑ
6 Μήλα
6 κ. γλ. ζάχαρη
κανέλα σκόνη
1 ποτήρι κρασιού Grand Marnier (ή κονιάκ)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε ολόκληρα τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια από το κέντρο.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, όρθια και στριμωχτά μεταξύ τους.
Περιχύνουμε τα μήλα στο κέντρο με το Grand marnier.
Σε κάθε τρύπα μήλου βάζουμε 1 κ. γλ ζάχαρη και κανέλλα, αφου τα εχουμε ανακατεψει μεταξυ τους.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, με καπάκι στην κατσαρόλα.

Σεβιρουμε, περιχύνοντας με το ζουμι. Αν θελετε, συνοδεύστε με γιαούρτι.