ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες)
350 γρ μοσχαράκι
500 γρ φασολάκια
1 πατάτα
1 κρεμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ
1 ποτήρι (200 γρ) κόκκινο κρασί
1. κ.σ. φυτίνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μισό ξυλάκι κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Έκοψα το κρέας μπουκίτσες και το ζεμάτισα 2-3 λεπτά, για να μην αφρίσει στη συνέχεια.
Στη συνέχεια. στράγγισα και το ξανάβαλα στην κατσαρόλα, μαζί με τη φυτίνη, την κανέλα, το αλάτι -πιπέρι και το άφησα να πιει τα υγρά του και να ροδίσει ελαφρά. Πρόσθεσα το κρεμύδι και ανακάτεψα μέχρι να μαραθεί.
Έσβησα με το κρασί, σκέπασα και το άφησα να βράσει μέχρι να καραμελώσει το κρεμύδι με το κρέας.
Πρόσθεσα νερό, την ντομάτα και το σκόρδο και χαμήλωσα τη φωτιά στο 2.
Έβρασε για περίπου 40 λεπτά, και μετά πρόσθεσα τα φασολάκια και την πατάτα. Πρόσθεσα λίγο νεράκι και το άφησα να σιγοβράσει για 25 περίπου λεπτά ακόμα.
3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, για να δέσει η σάλτσα, και το έβγαλα.
Πρόσθεσα το ελαιόλαδο.