Σελίδες

23 Φεβ 2012

Παστίτσιο του τεμπέλη



ΥΛΙΚΑ

1 πακετο (500 γρ) "σέλινο" *
1 λίτρο γάλα
2-4 αυγά
τυρί (α) της αρεσκείας μας (στην εκτέλεση της φωτο έβαλα φέτα και από επάνω, για να πάρει ελαφριά κρούστα, λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο)
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι

Προεραιτικά: ζαμπόν (εγώ σήμερα έβαλα παριζάκι) ή μπέικον - ντομάτα σε ροδέλες (από πάνω) - πάπρικα γλυκειά ή ό,τι βάλει ο νους σας......

ρίχνουμε σε ένα πυρέξ (ή ανάλογου μεγάθους ταψάκι) το λάδι, τα ζυμαρικά (ξερά, ΑΒΡΑΣΤΑ), χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα και περιχύνουμε. Αλάτι, πιπέρι, τα τυριά και τα αλλαντικά της αρεσκείας μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ, γιατί έχει και το τυρί ;)

προσθέτουμε νερό τόσο, όσο να σκεπάζονατι όλα τα υλικά.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (200 -220 βαθμούς) για περίπου 45' - μία ώρα (θα ροδίσει, χωρίς να στεγνώσει πολύ. κρυώνοντας σφίγγει από μόνο του).

KAΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
____________________
 * Το "σέλινο" -ναι, ἐτσι γράφει στη συσκευασία- είναι λίγο πιο χοντρό από το ριγκατόνι, και επίσης είναι ριγωτό. (μπορείτε να φτιάξετε το σουφλεδάκι και με πέννες, αλλά ενδέχεται να σας βγει αρκετά συμπαγές).


(c) icarus