Σελίδες

29 Φεβ 2012

Ρυζόγαλο ελαφρύ

Από Αναστέλλα Λ.




Υλικά
4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
Λίγο αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
Κανέλα

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι στο αλατισμένο νερό.
Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάμε το μισό, για να διαλύσουμε το κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμήλωνουμε τη φωτιά και άφηνουμε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με τη βανίλια στο γάλα που κράτησαμε και το πρόσθετουμε στο υπόλοιπο μείγμα
Ανακάτευουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μοιράζουμε σε 6-7 μπολάκια και άφηνουμε να σταθεί για 1 ώρα! 
Σέρβιρουμε με λίγη κανέλα.