Σελίδες

29 Φεβ 2012

Gluhwein (ζεστο γερμανικο κρασι)

Από Ανναστέλλα Λ.

Η παρακατω συνταγη είναι δικής μου έμπνευσης(παραλλαγή του κλασσικού gluhwein), δοκιμασμενη και ό,τι πρέπει για τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο!

Υλικά:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
2 στικς κανέλλας
3-4 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά μέλι ή καστανή ζάχαρη
προαιρετικά 1 φλυτζανάκι gran marnier
…και το μυστικό στης συνταγής μου: 2 κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα




Η εκτέλεση:
Απλά, βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, ώστε να πάρουν μία βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και σερβίρουμε, περνώντας το ρόφημα από σουρωτήρι.



Εάν περισσέψει, το βάζουμε σε μπουκάλι και αφού κρυώσει το αφήνουμε στο ψυγείο, εως την επόμενη φορά, που τότε θα το ξαναζεστάνουμε….Αν και το σίγουρο είναι πως δεν θα περισσέψει!!!