Σελίδες

25 Φεβ 2012

Παντεσπάνι κακάο - Παρλιάρος

Η συνταγη ειναι απο την εκπομπη γλυκες αλχημειες του Παρλιαρου. Ειναι πανευκολη κ σιγουρη ;)
(Ευχαριστούμε τη Vasoula G. που τη σημείωσε, την έφτιαξε και μας έδωσε και τη φωτογραφία)

Υλικα:
5 αυγα (εγω συνηθως βαζω 4 κ μια χαρα βγαινει)
30γρ κακαο
125γρ ζαχαρη
125γρ αλευρι
*εγω βαζω κ μια βανιλια

Εκτελεση:

Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη για αρκετη ωριτσαμεχρι να ασπρισει το μιγμα κ να φουσκωσει.
Κοσκινιζουμε το αλευρι μαζι με το κακαο κ τα ριχνουμε σιγα σιγα στο μιγμα του μιξερ ανακατευοντας με μια κουταλα ή μαριζ πολυ απαλα κ γρηγορα. μολις γινει η αναμιξη τα βαζουμε σε ενα τσερκι 20-25 εκ. ή στην κοκκινη φορμα καρδια που το εβαλα αυτη τη φορα κ το ειδατε σε φωτο (στην φορμα καρδια βγαινουν 2 στρωσεις παντεσπανι κ οχι 3 οπως στο 20ρι τσερκι) κ ψηνουμε στους 170 βαθμους για 20-30 λεπτα.


μολις κρυωσει καλο ειναι να το τυλιξουμε με μπολικη μεμβρανη τροφιμων κ να το βαλουμε στο ψυγειο να σταθει κ να το κοψουμε σε στρωσεις την επομενη μερα.
μπορουμε να το φυλαξουμε κ για καποιες μερες στην καταψυξη. ;)
Την επομενη μερα παιρνουμε ενα μεγαλο μαχαιρι κ με προσοχη το κοβουμε σε στρωσεις.