Σελίδες

25 Φεβ 2012

Μελαχροινή



 Το σημερινό μαγειρικό μας επίτευγμα είναι η μελαχροινή! Τα υλικά που θα χρειαστούμε;
1 βούτυρο Βιτάμ
2 φακελάκια Baking Powder
10 αυγά
7 κουταλιές της σούπας κακάο
2 ποτήρια αλεύρι
4 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
3 ποτήρια νερό

Και τώρα ξεκινάει η εκτέλεση του γλυκού και προς Θεού εννοώ μόνο την κυριολεκτική!
Βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι το Βιτάμ μαζί με τα 2 ποτήρια ζάχαρης και τις 7 κουταλιές του κακάο παρέα με 1 ποτήρι νερό ώστε να πάρουν μία βράση. Ανακατώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα χωρίζουμε τα 10 αυγά χρησιμοποιώντας 2 μπολάκια. Στο ένα βάζουμε τους κρόκους και στο άλλο τα ασπράδια. Αρχικά, χτυπάμε τους κρόκους και στη συνέχεια τα ασπράδια χρησιμοποιώντας τη βοήθεια του μίξερ για να γίνουν μαρέγκα.
Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει κρυώσει το σοκολατένιο μείγμα μας, προσθέτουμε σιγά σιγά στο κατσαρολάκι και τους χτυπημένους κρόκους ανακατεύοντας αργά και κυκλικά ώσπου το ένα υλικό να αφομειώσει πλήρως το άλλο. Τώρα, παίρνουμε ένα ποτήρι, το γεμίζουμε μέχρι πάνω με το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το αφήνουμε στην άκρη. Αυτό το υλικό θα χρησιμοποιηθεί αργότερα ως γλάσσο του γλυκού μας.
Στην πορεία, επιστρέφουμε στο μπολάκι με την μαρέγκα και προσθέτουμε 2 ποτήρια αλέυρι, 2 φακελάκια baking powder, το σοκολατένιο περιεχόμενο της κατσαρόλας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ. Αν διαπιστώσετε ότι η γεύση του γλυκού παραπέμπει σε κάτι το ξινό προσθέστε λίγη ακόμα ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και παίρνουμε ένα ταψί, όπου αφού πρώτα το αλείψουμε με λάδι απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του το γλυκό μας. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά στους 180" βαθμούς. Σε περίπτωση που δούμε ότι το γλυκό έχει φουσκώσει μπορούμε να το βγάλουμε και πάνω στα 10 λεπτά.


Αφού αφήσουμε τη μελαχροινή να συνέλθει από τις σκληρές θερμοκρασίες του φούρνου μας ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι της.
Χρησιμοποιούμε 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, 1 βανίλια και μερικές σταγόνες λεμονιού, ίσα που να αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη του, και τα ανακατεύουμε.
Εφόσον σιγουρευτούμε ότι το ταψί με το γλυκό έχει κρυώσει το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Ακόμη, μετά από λίγη ώρα και αν το σιρόπι έχει απορροφηθεί από τη μελαχροινή παίρνουμε το ποτήρι που φυλάξαμε το σοκολατένιο μείγμα και γλασσάρουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού ώστε να καλυφθεί ολόκληρο από το γλάσσο.
Τοποθετούμε τη μελαχροινή στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα που θα γευτούμε τους καρπούς της προσπάθειας μας!
Καλή επιτυχία!


Πηγή:  http://thefrients.blogspot.com/2010/08/blog-post_15.html