Σελίδες

23 Φεβ 2012

Μηλόπιτα της στιγμής, με ξερά σύκα και αμύγδαλα



Τη συνταγή την έφτιαξα από μνήμης, με το μάτι... στην ουσία τίποτα δεν είναι ίδιο με τη συνταγή που φτιάχνω συνήθως (χαχαχαχαχα!)

για τη βάση:
1 βιτάμ
1/2 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
500 γρ αλεύρι
(ελάχιστη σόδα, αν το αλεύρι δεν είναι φαρινάπ)
1 βανίλια
(στην εκτέλεση της φωτογραφίας έβαλα και μισή κουταλιά κανέλλα στη ζύμη, εξ ου και το καφετί χρώμα)

από πάνω:
2-3 μήλα τριμένα στον τρίφτη (κατά προτίμηση καθαρισμένα)
1 κούπα ζάχαρη
κανέλα (η ποσότητα καθορίζεται από τις προτιμήσεις)
ελάχιστο γαρύφαλο
2-3 σύκα ξερά κομένα σε λεπτές φετες
λίγα αμύγδαλα (αλμυρά έβαλα, αλλά δεν τους φάνηκε καθόλου)

ψήσιμο 40-50 λεπτά σε μέτριο φούρνο (175 βαθμούς)


(c) icarus