Τη συνταγή την έφτιαξα από μνήμης, με το μάτι... στην ουσία τίποτα δεν είναι ίδιο με τη συνταγή που φτιάχνω συνήθως (χαχαχαχαχα!)
για τη βάση:
1 βιτάμ
1/2 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
500 γρ αλεύρι
(ελάχιστη σόδα, αν το αλεύρι δεν είναι φαρινάπ)
1 βανίλια
(στην εκτέλεση της φωτογραφίας έβαλα και μισή κουταλιά κανέλλα στη ζύμη, εξ ου και το καφετί χρώμα)
από πάνω:
2-3 μήλα τριμένα στον τρίφτη (κατά προτίμηση καθαρισμένα)
1 κούπα ζάχαρη
κανέλα (η ποσότητα καθορίζεται από τις προτιμήσεις)
ελάχιστο γαρύφαλο
2-3 σύκα ξερά κομένα σε λεπτές φετες
λίγα αμύγδαλα (αλμυρά έβαλα, αλλά δεν τους φάνηκε καθόλου)
ψήσιμο 40-50 λεπτά σε μέτριο φούρνο (175 βαθμούς)
(c) icarus