Σελίδες

29 Φεβ 2012

Γαριδομακαρονάδα

Από Αναστέλλα Λ.




Υλικά:
- 1 κιλό σπαγγέτι
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- Ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- 1 κονσέρβα τριμμένη ντομάτα με το χυμό της
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1/4 ποτήρι ούζο

Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. -Ζεσταίνουμε σε μία μέτρια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα οποία πασπαλίζουμε με πάπρικα, ώστε να τα μαράνουμε.Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα. -Καθαρίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια, μόώστε να τσιγαριστούν μαζί. “Σβήνουμε” με το ούζο.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα . Προσθέτουμε μισό κουταλάκι ζάχαρη ή φρουκτόζη, ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι και τέλος ένα ποτήρι νερό και μισό ποτήρι κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες ολόκληρες αφού τις έχουμε πλύνει, σε μία κατσαρόλα με νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει αρκετό αλάτι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέβουμε τη σάλτσα μας και την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά - Όταν οι γαρίδες μας είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το νερό με μία τσιμπίδα ή μία τρυπητή κουτάλα, χωρίς να χύσουμε το νερό. -Αφού μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα μπωλ , ρίχνουμε στο νερό όπου μόλις έβρασαν οι γαρίδες τα σπαγγέτι, ώστε να πάρουν τη γεύση τους. - Καθαρίζουμε τις γαρίδες χωρίς να πετάξουμε τα κεφάλια και τις προσθέτουμε καθαρισμένες, στη σάλτσα μας για να πάρουν μία βράση σε αυτήν.
- Ρίχνουμε τα κεφάλια στο μπλέντερ και προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από τη σάλτσα μας καθώς και λίγο ελαιόλαδο, και τα χτυπάμε στη δυνατότερη ένταση. Όταν το περιεχόμενο του μπλέντερ έχει γίνει μία μάζα, το σουρώνουμε σε σουρωτήρι τσαγιού ώστε να αποφύγουμε τα κελύφη που δεν διαλύθηκαν. Αυτό που μένει, είναι ένα απίστευτα νόστιμο βελουτέ, το οποίο κάνει και τη διαφορά στη μακαρονάδα μας.
- Για να “δέσει” η σάλτσα που σιγοβράζει, προσθέτουμε το βούτυρο καθώς και ένα φλυτζάνι από το νερό στο οποίο βράζουν τα σπαγγέτι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βελουτέ της γαρίδας για μία τελευταία βράση πριν σβήσουμε τη φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά τα σπαγγέτι μόλις γίνουν al dente και τα σουρώνουμε.
- Αναμιγνύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. - Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω.

Buon Appetito…