Σελίδες

26 Φεβ 2012

Μανιταρο-τυρόπιτα


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο έτοιμο
8-10 μανιτάρια στρόγγυλα
4 αυγά
250 γρ φέτα
100 γρ κεφαλοτύρι
1 κρεμύδι (μικρό)
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
3-4 φετες παριζάκι κομμένο σε κυβάκια
1 ποτήρι γάλα
2 κ.σ. φυτίνη ή βούτυρο (ή και ελαιόλαδο)
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο (για ανάμεσα στα φύλλα)
____________
Σωτάρουμε στη φυτιίνη (ή βούτυρο) το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο. Μόλις μαραθούν λίγο, αφαιρούμε το σκόρδο (το πετάμε) και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το καρότο (τριμμένο), το παριζάκι, αλάτι πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Γυρνάμε με απαλές κινήσεις για λίγο, ίσα να μαραθούν ελαφρά τα μανιτάρια. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι (ή ότι άλλο τυρί θέλουμε) και προσθέτουμε τα 3 αυγά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αφού απλώσουμε τα φύλλα, βάλουμε τη γέμιση και τελειώσουμε, κόβουμε σε κομμάτια την πίτα και περιχύνουμε με το τελευταίο αυγό και το γάλα (ανακατεμένα μαζί). Περιμένουμε 5 λεπτά, να εισχωρήσουν τα υγρά, και φουρνίζουμε.

Χαμηλώνουμε αμέσως στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μία ώρα περίπου (εγώ στα 40 λεπτά χαμήλωσα στους 150, ώστε να μη μου καεί, αλλά να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Αυτό όμωσυνταγή είναι  εξαρτάται πάντα από το φούρνο).

(C) icarus