Υλικά :
1 κούπα πληγούρι
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
μαιντανό (ψιλοκομμένο!), μισό ματσάκι
1 λεμόνι
αλάτι
2,5 κούπες νερό βραστό
λάδι
Εκτέλεση:
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το βραστό νερό και το πληγούρι ώσπου να μαλακώσει (περίπου 1 με 1,5 ώρα) Αφού θα είναι έτοιμο και θα έχει μαλακώσει το σουρώνουμε καλά να μην έχει καθόλου υγρά. Προσθέτουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι (κομμένα σε μικρά κυβάκια) , αλάτι, λεμόνι και τον μαιντανό! Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα να σταθει καλά. Το βγάζουμε , ρίχνουμε λίγο λαδάκι και σερβίρουμε !!