Σελίδες

26 Φεβ 2012

Ταμπουλέ (Μαϊντανοσαλάτα)

Υλικά :
 1 κούπα πληγούρι
 1 ντομάτα 
 1 κρεμμύδι 
 μαιντανό (ψιλοκομμένο!), μισό ματσάκι
 1 λεμόνι 
 αλάτι 
 2,5 κούπες νερό βραστό 
 λάδι 

Εκτέλεση:
 Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το βραστό νερό και το πληγούρι ώσπου να μαλακώσει (περίπου 1 με 1,5 ώρα) Αφού θα είναι έτοιμο και θα έχει μαλακώσει το σουρώνουμε καλά να μην έχει καθόλου υγρά. Προσθέτουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι (κομμένα σε μικρά κυβάκια) , αλάτι, λεμόνι και τον  μαιντανό! Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα να σταθει καλά. Το βγάζουμε , ρίχνουμε λίγο λαδάκι και σερβίρουμε !!