Σελίδες

29 Φεβ 2012

Μπεζέδες (μαρεγκάκια)

Από Ανναστέλλα Λ.



ΥΛΙΚΑ:
5 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάζαρη
χυμό από μισό λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν άσπρος πηχτός αφρός.
Προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά σιγά ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Γεμίζετε το κορνέ, όπου έχετε τοποθετήσει μύτη σε σχήμα αστεριού και απλώνετε σε ταψί όπου έχετε απλώσει λαδόκολλα. Αφήνετε κενό μεταξύ τους, αλλά όχι τεράστιο, αφού δεν αλλάζουν μέγεθος.
Εάν δεν έχετε κορνέ, βάζετε τις δόσεις για τους μπεζέδες με ένα κουταλάκι, σε μέγεθος ενός καρυδιού.
Ψήνεται στους 100 βαθμούς για μία, μιάμιση ώρα.
Ουσιαστικά δεν ψήνετε, αλλά στεγνώνετε, οπότε και στους 70 να τα βάλετε για περισσοτερη ωρα, καλό θα είναι.
Δεν θέλει υψηλή θερμοκρασία, γιατί θα χαλάσει το χρώμα τους και θα μείνουν μέσα υγρά με αποτελεσμα να πέσουν (το πάθημα γίνεται μάθημα )
Εγώ, στο δεύτερο ταψί, πρόσθεσα και 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα κι έτσι έγιναν ροζ.